Povzetek:

Vsi se strinjamo, da so Oracle Forms okolje, s katerim lahko v najkrajšem času razvijemo profesionalne poslovne aplikacije, o tem ni nobenega dvoma. Po drugi strani pa je res tudi, da te aplikacije, čeprav super funkcionalne, ne uporabljajo najnovejših smernic razvoja uporabniškega vmesnika. Zakaj torej ne bi ohranili PL/SQL programskega jezika in učinkovitosti dela s podatki, istočasno pa imeli pravi spletni uporabniški vmesnik, ki ga lahko uporabljamo tako v brskalniku kot na tablicah in ostalih prenosnih napravah? Še več, zakaj ne bi teh aplikacij na tablicah uporabljajo tudi doma, pri prijateljih ali na počitnicah?

Rešitev, ki si jo bomo pogledali v predstavitvi, omogoča vse to, poleg tega pa lahko zaradi narave prenosnih naprav (telefoni, tablice, ...) v aplikaciji uporabimo tudi kamero, GPS in ostale storitve, ki jih naprava ponuja. Po drugi strani lahko zaradi uporabe Oracle Mobile Cloud Services okolja, ki je del rešitve, aplikacijo poganjamo tudi takrat, ko nimamo podatkovnega dostopa (letalo, predor, skladišče, ...), ko le-ta pride nazaj, pa enostavno sinhroniziramo vsebine.

V predstavitvi si bomo pogledali, katere korake moramo prehoditi, da lahko obstoječe Forms okolje (ki bo delovalo naprej enako kot prej) nadgradimo z mobilnimi aplikacijami in jih uporabljamo na naših prenosnih napravah kadarkoli in kjerkoli.