V pripravljalnem odboru za letošnje SIOUG srečanje smo se odločili, da povabimo k sodelovanju na naši konferenci priznane mednarodne predavatelje, ki bodo srečanje obogatili z vrhunskimi tehničnimi predavanji. Značilnost za večino letošnjih predavateljev je, da so bodisi Oracle ACE Dierktorji. Oracle ACE ali pa so člani OakTable Network. Skupno vsem pa je, da so njihova predavanja izjemno strokovna in poglobljena, prava poslastica za vse, ki se želijo poglobiti v skrivnosti delovanja Oracle baze.

Kdorkoli se ukvarja z administracijo Oracle baze ali pa se je ukvarjal z reševanjem problemov z uglaševanjem SQL stavkov na programski opremi Oracle, je gotovo slišal za enega najbolj zvenečih imen v Oracle srenji Jonathana Lewisa, ki se nam bo letos zopet pridružil v Portorožu. Poleg Jonathana bodo predavali še Martin Widlake, Marcin Przepiorowski, Tuomas Pystenen, Piet de Viser, Kamil Stawiarski in Adam Bolinski, seveda pa ne bodo manjkali tudi naši domači predavatelji kot so Jože Senegačnik, Boris Oblak in Sergerj Rožman.

dba track

apex track

V povezavi z APEX-om je verjetno trenutno najbolj aktualno vprašanje, kdaj bo na voljo APEX verzije 5.1. Glede datuma lahko seveda samo ugibamo. Kar pa lahko je gotovo, pa je to da bo SIOUG 2016 prinesel veliko svežih informacij tudi o tej verziji. Letošnje leto se bo SIOUG 2016 dogodka, kot predavatelj med drugimi udeležil tudi Patrick Wolf, ki je eden glavih razvijalcev samega APEX-a.

Poleg Patricka Wolfa, bodo svoje prispevke predstavili še Oracle ACE direktorji Dimitri Gielis, Alex Nuijten, Peter Raganitsch, Oracle ACE Richard Martens ter drugi predavatelji med katerimi sta Marko Gorički in Aljaž Mali. Kot že omenjeno bo najbolj izpostavljena tema APEX 5.1, predstavljene bodo tudi druge teme in sicer varnost v APEX-u, povezovanja z APEX-a z drugimi sistemi, migracije Oracle Forms v APEX, stukturiranje APEX aplikacij, ...

Z nami bodo torej predavatelji, ki imajo res dolgoletne izkušnje in ti predavatelji bodo svoje znanje z veseljem delili z vami.


Vsi poznamo GMail, Office 365, Dropbox in Netflix. Čeprav gre za različna podjetja je vsem skupno, da izkoriščajo cloud infrastrukturo za serviranje svojih aplikacij do končnih uporabnikov. Čeprav je Cloud že kar lep čas prisoten in ne gre za vročo žemljico, se ga po večini še vedno otepamo, češ da tega pa v našem podjetju ne potrebujemo - potem pa v novicah hitro zasledimo, kako je startup uspel s cloud infrastrukturo zagotoviti hitro rast. 

V tem tracku vas ne bomo poskušali prepričati, da da je Cloud "the new black", predstavili pa vam bomo, kako je lahko razvojno okolje ali pa produkcijsko okolje le klik stran in kako si lahko poenostaviti svoje poslovne procese z uporabo oblačnih storitev. Pokazali vam bomo pa tudi, kako si lahko postavite svoj oblak z odprtokodno rešitvijo Openstack.

Z nami bodo torej predavatelji, ki že imajo izkušnje z oblačnimi storitvami, ki se ne ustrašijo besed Docker, Kubernetes, ... in ti predavatelji bodo svoje znanje z veseljem delili z vami.

cloud track