Big Data postaja standard v vseh velikih organizacijah, kjer igra veliko vlogo na poslovnem nivoju, npr: uporaba pri poslovnih odločitvah, temelj za digitalizacijo (umetna inteligenca, strojno učenje). Vsi, ki jih to področje zanima, predvsem pa Oracle DBA, vabljeni na Oracle Big Data SQL delavnico, ki bo potekala 22. junija 2017 v prostorih Oracle Slovenija, na Dunajski cesti 156, Ljubljana.

Delavnica je polna!

Trg za Big Data tehnologijo in storitve je v razcvetu: nedavna študija IDC napoveduje, da bo Big Data trg v letu 2017 zrasel za 27% (CAGR) - šestkrat hitreje kot IT trg na splošno!

Kljub dolgoletnim izkušnjam s sistemi za uporavljanje s podatki, pa Big Data za mnoge Oracle uporabnike in Oracle partnerje še vedno predstavlja izziv, saj na prvi pogled sloni in čebele (gradniki Hadoop tehnologije) nimajo nič skupnega z relacijsko bazo podatkov.

A z uporabo Oracle Big Data SQL uporaba Big Data tehnologije postane trivialna za vsakega izkušenega Oracle DBA. Z Big Data SQL lahko trivialno zapolnite vrzel med strukturiranimi in nestrukturiranimi podatki, med relacijsko bazo in Big Data. Še več, Big Data SQL uporablja inovacije, razvite za Oracle ExaData in z njimi omogoča celovite uporavljanje podatkov in varnosti skozi celovit sistem.

Delavnica je zasnovana predvsem za Oracle DBA, ki bi radi razširili svoje znanje tudi na Big Data področje, vabljeni pa ste tudi vsi tisti, ki vas zanima arhitektura celovitega upravljanja s podatki.

Urnik:

  • prihod udeležencev in registracija: 9:30h
  • začetek delavnice: 10:00h
  • zaključek delavnice: 16:00h

Delavnica je za vse udeležence brezplačna, priporočamo čimprejšnjo prijavo, saj je število udeležencev omejeno.

Delavnico bo vodil Jernej Kaše, Vodja partnerskih programov za Big Data, Oracle EMEA A&C

Za informacije smo na voljo: janez.zaletel@sioug.si in aljaz.mali@sioug.si 

 

Organizatorja


oracle

 

SIOUG logo R
 

Lokacija


Delavnica bo potekala v četrtek 22. junija 2017 v prostorih Oracle Slovenija.

Prijava na delavnico!