IoT Security: Model groženj v IoT


sreda, 30. maj 2018, ob 15:30

Iskratel d.o.o., Ljubljanska cesta 24a, Kranj

Tema Meetup-a

IoT (ang. Internet of Things) arhitektura združuje mnoge tehnologije. Bolj poznane so zagotovo oblačne tehnologije (ang. Cloud), mobilne tehnologije (ang. Mobile), analitiko oz. umetno inteligenco (ang. Artificial Inteligence - AI), ter vgrajene sisteme (ang. Embedded devices). Zaradi unikatnih potreb po nizki porabi električne energije in hitrosti delovanja se dodatno uporabljajo namenski komunikacijski ali/in aplikacijski protokoli, manj znani v klasičnih IT in OT okoljih. Med vsemi navedenimi tehnologijami so nekatere s stališča kibernetske varnosti bolj zrele, nekatere manj. Velja splošno prepričanje, da za kibernetsko varnost v IoT ni ustrezno poskrbljeno. Ali to drži? Ali to drži za vse navedene tehnologije? Kako bi lahko kibernetsko varnost ustrezno izboljšali? Kje začeti oz. uvesti spremembe, da bi bistveno izboljšali kibernetsko varnost? Na ta vprašanja bomo skupaj poskusili najti odgovor na kratki delavnici skozi proces, ki ga imenujemo modeliranje groženj (ang. Threat Modeling).

Vabljeni k sodelovanju (ne zgolj poslušanju).

Kje se dobimo?

Tokrat se dobimo v sredo, 30. maja 2018 ob 15.30 uri v prostorih podjetja Iskratel d.o.o., Ljubljanska cesta 24a, Kranj.

Urnik

Predviden je sledeč urnik srečanja:

15:30    

IoT Security: Model groženj v IoT

16:45

Q & A

17:00

Druženje & pivo

Obvezna prijava

Udeležba je brezplačna. Obvezna pa je prijava preko PRIJAVNICE ali preko Meetup platforme. Kot novost z letošnjim letom uvajamo platformo Meetup, ki bo s časoma nadomestila prijavnice na naši spletni strani.

Morebitne odjave nam sporočite najkasneje do vključno torka, 29.5.2018

Dodatne informacije

Za vse dodatne informacije lahko pošljete e-pošto na naslov urban.zaletel@sioug.si (040 347 388).

grega 2

Grega Prešeren

Iskratel d.o.o.

Grega Prešeren se od vsega začetka profesionalne kariere primarno ukvarja z revizijami varnosti informacijskih in industrijskih sistemov, varnostnimi pregledi in vdornimi (penetracijskimi) testi, ter svetovanjem pri obvladovanju tehnoloških ranljivosti. V podjetju Astec je od leta 2010 vodil in izvedel več kot 50 varnostnih pregledov omrežij, IT storitev, spletnih, mobilnih in drugih aplikacij, industrijskih sistemov ipd. Od leta 2015 bil je član varnostne ekipe v podjetju S&T Svetovanje, kjer je opravljal vlogo svetovalca za kibernetsko varnost, od leta 2017 naprej pa je odgovoren za kibernetsko varnost rešitev in produktov v podjetju Iskratel. Je nosilec večih strokovnih certifikatov s področja informacijske, industrijske in aplikacijske varnosti (GXPN, GMON, GWAPT, GICSP) in informacijskih omrežij (CCNP, CCNA Security, CCAI). Izvaja tudi izobraževanja s področja aplikacijske varnosti in večkrat letno predava na konferencah s področja kibernetske varnosti.

 

Organizatorja


sioug

 

 

Iskratel logo png file