Hiter pregled jezika Python, sreda 15. februar 2017

python logo master v3 TM

Tečaj Hiter pregled jezika Python je dober začetek za vse, ki bi se želeli naučiti jezika, ki je v ozadju oblačne platforme Openstack.

Delavnica bo potekala v sredo 15. februar 2017 v Kranju v prostorih RC-IKT Kranj. Delavnica je interaktivna ("hands-on"), delalo se bo na praktičnih primerih, zato mora imeti vsak udeleženec svoj prenosni računalnik in nameščeno programsko opremo za povezavo v okolje, kjer bodo že v naprej pripravljeni primeri.

 

Vsebina tečaja:

Tečaj je razdeljen na dva dela.

  • Prvi del tečaja vsebuje predstavitev sintakse jezika, operatorjev, kontrolnih izjav, podatkovnih tipov, uporabe funkcij in objektov v jeziku Python.
  • V drugem delu pa bomo pregledali nekatera razvojna orodja in pridobljeno znanje uporabili na praktičnih primerih. In sicer bomo izdelali orodje za ukazno vrstico in preprosto spletno aplikacijo. V zadnji fazi pa bomo orodje in spletno aplikacijo združili v odjemalec/strežnik načinu.

Vsak vsebinski sklop je opremljen s kratkimi praktičnimi vajami.

Komu je tečaj namenjen?

  • vsem, ki bi se radi spoznali z jezikom Pyhton

Priporočljivo je, da imajo udeleženci predznanje:

  • Programiranje (osnovno) v drugih jezikih
  • Poznavanje Linux okolja

Potrebna oprema:

  • Prenosni računalnik s kateremkoli operacijskim sistemom in wifi
  • Katerikoli web browser s podporo HTML5
  • SSH klient

 

Trajanje in lokacija:

Delavnica bo potekala v prostorih RC-IKT Kranj, Ljubljanska cesta 24, Kranj.

Trajanje tečaja bo 1 dan (8h), in sicer bo potekala od 9:00 do 17:00.

 

Trajanje in prijave:

Kotizacija na udeležbo na delavnici je 99€ brez DDV oziroma 120,78€ z DDV na udeleženca. V kotizacijo je všteta udeležba na interaktivni delavnici, osvežitve med odmori in kosilo.

Člani društva imate 10% popust.

Prijava na delavnico. 

 

Dodatne informacije:

Za dodatne informacije smo vam na voljo - Urban Zaletel (urban.zaletel@sioug.si, 040-347-388) in Janez Zaletel (janez.zaletel@sioug.si, 041-773-101).

 

Predavatelj:

20160702 140625

Luka Krajger

Luka Krajger je kot razvojni inženir zaposlen v podjetju Iskratel, kjer se ukvarja z rešitvami na področju oblačnih tehnologij. Trenutno je del razvojne ekipe, ki se ukvarja z razvojem Iskratel NFV oblačne platforme, ki temelji na odprtokodni rešitvi OpenStack, kjer je tudi eden izmed kontributorjev. Ima opravljen tečaj iz Mirantisove zbirke, in sicer Openstack Bootcamp II (OS200).