Četrtek, 10. marec 2016, Telemach, Ljubljana

Na našem drugem srečanju nam bo Mitja Golouh iz podjetja 3GEN predstavil pregled diskovnih tehnologij skozi oči DBA-ja, predvsem na kaj je potrebno biti pozoren pri konfiguraciji. Poleg tega bomo pogledali, kako si lahko pomagamo z orodjem za testiranje Oracle Orion pri merjenju in ali se diskovni sistem obnaša po naših pričakovanjih, preden na njem zaživi produkcija.

Pridružite se nam na brezplačnem dogodku, ki bo v četrtek, 10.3.2016 ob 16:30, v prostorih podjetja Telemach na Brnčičevi 49 v Ljubljani!

Če imate zanimivo temo in ste jo pripravljeni predstaviti na enem od bodočih srečanj, ste vabljeni, da stopite v stik z nami.

Zakaj Meetup?

Namen tovrstnih srečanj ni samo širjenje znanja za delo z Oracle podatkovno bazo. Ideja je tudi, da se na neformalen in sproščen način pogovorimo o novostih, izzivih in morda težavah, ki jih imamo pri vsakodnevnem delu.
Zato po uradnem delu, kjer nam bo Mitja Golouh predstavil tematiko Oracle Orion - Pogled v diskovne sisteme, nadaljujemo z neuradnim delom, kjer si bomo lahko v sproščenem okolju izmenjali izzive in izkušnje.

Tema predstavitve

3GEN kot izvajalec sistemske podpore na infrastrukturi Ministrstva za javno upravo upravlja s podatkovnimi bazami in aplikacijskimi strežniki, ki delujejo na več tipih diskovnih sistemov. Pred vsako novo uporabo diskovnih sistemov se na njih izvede osnovno performančno testiranje z namenom ugotovitve lastnosti samega diskovja. Na dogodku bomo pogledali, kako to narediti z orodjem Oracle Orion in kako se obnašajo različni diskovni sistemi. Najbolj zanimiva je seveda primerjava med klasičnimi diskovnimi polji in novo generacijo all flash diskovnih polj kot sta Oracle FS1-2 in EMC XtremIO.

Urnik

Predviden je naslednji urnik srečanja:

16:30  Zbiranje udeležencev 
16:45  Uvodni pozdrav
17:00  Oracle Orion - Pogled v diskovne sisteme
18:00  Rezime 2. DBA Meetup dogodka, izmenjave izkušenj, oblikovanje vsebine naslednjega srečanja, druženje, ...

Obvezna prijava in o kotizaciji, ki je ni

Udeležba je brezplačna. Ravno tako bo na voljo brezplačna pijača in prigrizek. Prosimo izpolnite prijavnico!

Se nam tokrat ne morete pridružiti a vas tematika zanima? Kljub tem vas prosimo, da izpolnete prijavnico in nam posredujete vaše podatke ter vašo pripravljenost na sodelovanje!