Torek 2. junij 2015, Comtrade, Ljubljana

Po zgledu podobnih dogodkov po svetu, bomo tudi pri nas organizirali občasna srečanja, ki bodo služila povezovanju vseh, ki nas zanima delovanje in uporaba Oracle podatkovne baze

Na prvem srečanju nam bo Ognjen Antonič predstavil izkušnje in izzive sistemov v dejanskem (realnem) času na klasični Oracle bazi.

Pridružite se nam na brezplačnem dogodku v torek 2.6. v prostorih podjetja Comtrade v Ljubljani!

Zakaj Meetup?

Namen tovrstnih srečanj ni samo širjenje znanja za delo z Oracle podatkovno bazo. Ideja je tudi, da se na neformalen in sproščen način pogovorimo o novostih, izzivih in morda težavah, ki jih imamo pri vsakodnevnem delu. Zato po uradnem delu, kjer nam bo Ognjen Antonič predstavil tematiko »Sistem v dejanskem (realnem) času na klasični Oracle bazi - Izkušnje in izzivi«, nadaljujemo z neuradnim delom, kjer si bomo lahko v sproščenem okolju izmenjali izzive in izkušnje.

Glede na to, da je to prvo tovrstno srečanje pri nas, ste vabljeni, da izrazite želje in pričakovanja glede bodočih ponovitev dogodka. Poleg tega bi radi preverili vaš interes, da se povežemo med sabo, pripravimo občasna srečanja, izobraževanja, ustanovimo SIOUG DBA sekcijo, ... .

Če imate zanimivo temo in ste jo pripravljeni predstaviti na enem od bodočih srečanj, ste vabljeni, da stopite v stik z nami.

Tema predstavitve

Tušmobil, kot tretji mobilni operater na slovenskem telekomunikacijskem trgu in sedaj del skupine United Group, oz. Telemach, se je odločil za popoln konvergenčni obračun storitev v dejanskem (realnem) času z implementacijo integrirane informacijske rešitve Oracle Communications Billing & Revenue Management, ki za svoj backend uporablja klasično Oracle bazo - Oracle Enterprise Edition. Pogledali si bomo izkušnje in izzive pri postavitvi in upravljanju integrirane Oracle baze podatkov, ki poleg zadostitvi zahtev za delovanje sistema v dejanskem času, s preko 10 milijoni obračunskimi/avtorizacijskimi zahtevki dnevno in zahtevo za izredno kratke odzivne čase ter visoko razpoložljivost, izpolnjuje tudi druge zahteve, kot je visoka pretočnost podatkov za zahteve analitike, poslovne inteligence in preprečevanja zlorab s preko 7 TB podatki.

Urnik

Predviden je naslednji urnik srečanja:

15:45   Zbiranje udeležencev 
16:00  Uvodni pozdrav in predstavitev ideje/usmeritve za DBA dogodke, Janez Zaletel, Jože Senegačnik in Jure Bratina
16:15  Sistem v dejanskem (realnem) času na klasični Oracle bazi - Izkušnje in izzivi, Ognjen Antonič
17:15  Rezime prvega dogodka, izmenjave izkušenj, oblikovanje vsebine naslednjega srečanja, druženje, ...

Obvezna prijava in o kotizaciji, ki je ni

Udeležba je brezplačna. Ravno tako bo na voljo brezplačna pijača in prigrizek. Prosimo izpolnite prijavnico!

Se nam tokrat ne morete pridružiti a vas tematika zanima? Kljub tem vas prosimo, da izpolnete prijavnico in nam posredujete vaše podatke ter vašo pripravljenost na sodelovanje!