Četrtek, 2.junija 2016, G Design Hotel, Tržaška cesta 330, Ljubljana

Kot je bilo že večkrat izpostavljeno je bilo leto 2015 v znamenju Oracle Application Express-a. Če smo še bolj natančni je bilo to leto APEX-a verzije 5.0.

V letu 2016 so na tem področju ponovno velika pričakovanja, saj bo Oracle v tem letu izdal novo verzijo APEX-a – APEX 5.1. Nova verzija bo prinesla veliko novosti, mogoče celo več, kot se je za sam prehod iz verzije 5.0 na 5.1 pričakovalo. Predvsem gre tukaj izpostaviti Interactive Grid, integracija javascript JET knjižnice in podporo za Master / Detail / Detail.

 

Tema Meetupa

Žal ne vemo, kdaj točno bo nova verzija na voljo (vemo samo to, da bo to leto) in tudi ne kdaj bo na voljo Early Adopt verzija. Trenutno omenjenih novosti še ni možno niti pogledati niti preskusiti.
Pa vendarle bo glavna tema tokratnega meetupa ravno APEX 5.1. Preko webinarja se nam bo pridružil produktni vodja za APEX David Peake (http://dpeake.blogspot.si/) s predavanjem APEX 5.1 New Features.

Poleg predstavitve novosti verzije 5.1 bo prikazana še aplikacija, ki nam pomaga pri upravljanju s APEX internal sporočili, o čemer smo že govorili na 2. APEX SIOUG meetupu v Kranju. Čisto na koncu pa sledi še informacija o tem kakšne so usmeritve za verzije po verziji 5.1.

 

Kje se dobimo

Tokrat se dobimo v četrtek, 2. junija 2016 v konferenčnem centru G Design hotela, Tržaška 330, Ljubljana.

 

Urnik

Predviden je sledeči urnik srečanja:

15:45  Zbiranje udeležencev 
16:00  Uvodni pozdrav, Aljaž Mali, SIOUG
16:15  Oracle Appplication Express 5.1 New Features, David Peake, Oracle
17:15  APEX Text Messages, Aljaž Mali, Abakus
17:45  Rezime dogodka in druženje

 

Obvezna prijava in o kotizaciji, ki je ni

Udeležba je brezplačna.  Prosimo izpolnite PRIJAVNICO.

Morebitne odjave nam sporočite najkasneje do vključno ponedeljka 30.5.2016. V primeru, da prijave ne boste preklicali, dogodka pa se vseeno ne boste udeležili, v plačilo zapadejo administrativni stroški organizacije (35 EUR in DDV).