Torek, 7. april 2015, od 15:00 do 17:00, Plaza Hotel Ljubljana

Meetup je srečanje ljudi s skupnim interesom, ki za svoja srečanja uporabljajo socialna omrežja. Ker gre za Apex Meetup, je torej naš interes Oracle Application Express.

Pred dobrim letom so se v okviru Oracle Apex skupnosti začele pojavljati pobude o Apex Meetup srečanjih. Do sedaj je bilo po celem svetu organizaranih 49 dogodkov, 11 se jih bo zgodilo v kratkem. Celoten seznam vseh meetup dogodkov je na voljo na naslovu apexmeetups.com. V SIOUG se za organizacijo prvega APEX meetupa nismo odločili za uporabo te platforme. Če se bomo prisotni na dogodku strinjali, se v bodoče lahko organiziramo tudi po tej poti.

Kako izgleda Meetup? Predvsem odvisno od tistega, ki dogodek organizira. Lahko gre samo za povabilo na kavo v bližnjem baru, kjer se bo pogovarjalo splošno o Apex-u, lahko se pripravi predavanja, okroglo mizo, …

_______________________________________

 SIOUG APEX Meetup

V društvu SIOUG smo se na pobudo podjetja Abakus plus, ki je tudi pokrovitelj dogodka, odločili organizirati prvi APEX Meetup dogodek v Sloveniji, ki bo v torek 7. aprila 2015, od 15:00 do 17:00, v ljubljanskem Plaza Hotelu. Dogodek je brezplačen.

Leto 2015 bo leto Oracle Application Express-a verzije 5.0. Tako je poleg tega dogodka, v planu do poletja organizirati še en Meetup dogodek. APEX tematika bo tudi letos močno zastopana na osrednji letni SIOUG konferenci - SIOUG 2015, za katero so svojo udeležbo že napovedali nekateri od ključnih kreatorjev APEX-a (Joel R. Kallman, Denes Kubicek, ...). December je pa prav tako primeren čas za druženje ... .

Udeležbo na dogodku priporočamo vsem, ki vas zanimajo funkcionalnosti nove verzije APEX okolja. Na tem srečanju se bomo posvetili predvsem novi univerzalni temi ter možnosti prilagajanja izgleda z uporabo Apex Theme Roller ( poenostavljeno povedano - dobili smo čarovnik za oblikovanje izgleda aplikacije). Prikazan bo tudi primer izdelave aplikacije v novi verziji Apex 5.0 (nič več se ne uporablja zavihkov, tukaj so modalna okna in seveda Page Designer,....).

Ideja Meetup-ov ni samo v tem, da se predstavlja določene teme. Velik poudarek je na druženju in sicer na druženju ljudi, ki se soočamo z istimi izzivi. Po končanem uradnem delu, sledi skoraj da ne obvezen neuradni del, kjer je zaželjeno da si predvsem izmenjamo izkušnje in poglede na izzive, ki jih srečujemo vsak dan v našem delu. Kako bo z nadgradnjo na Apex 5 (ve se že, da bodo lahko določene težave), ali je že kdo uporabljal Apex 5.0 EA, bo Apex 5.0 res “game changer”, ... ?

_______________________________________

 Vsebina, urnik

Za prvi APEX dogodek je predviden sledeči urnik:

- 14:45-15:00  Zbiranje udeležencev
- 15:00-15:15  Uvodni pozdrav in predstavitev ideje/usmeritve za Apex meetup dogodke, Aljaž Mali in Janez Zaletel
- 15:15-15:55  Apex 5.0, Universal theme in Theme Roller, Aljaž Mali
- 15:55-16:30  Apex 5.0, Praktičen primer izdelave aplikacije, Aljaž Mali
- 16:30           Rezime prvega dogodka, izmenjave izkušenj, oblikovanje vsebine naslednjega srečanja, druženje, ...

Udeležba je brezplačna. Prosimo izpolnite prijavnico!

_______________________________________

Se nam tokrat ne morete pridružiti a vas tematika zanima?

Kljub tem vas prosimo, da izpolnite prijavnico in nam posredujete vaše podatke ter vašo pripravljenost na sodelovanje!